Kursus: Sådan optager du video med din smartphone


Af Videojournalist Uffe Frandsen

Velkommen til dette lille kursus, hvor du vil få en kort indføring i hvordan du laver bedre optagelser med din smartphone i forhold til lyd, lys, stabilisering og det gode billede. Scroll ned for at se videoerne i kurset.

Afsnit 1: Introduktion

I dette afsnit gives der en kort introduktion til kurset samt et par bud på hvorfor smartphonen er godt bud på en let måde at komme i gang med video på.

Afsnit 2: Lyd

Dette afsnit fokuserer på hvordan du får den bedst mulige lyd på din smartphone-video med brug af enten den indbyggede mikrofon eller en ekstern clip-on mikrofon.

Video

Afsnit 3: Lys

Lys kan have stor betydning for hvordan en video fungerer. Få et par simple tips til hvordan du kan være opmærksom på lyset, når du optager video.

Afsnit 4: Stabilisering

Afsnittet giver et bud på hvorfor du skal overveje at stabilisere dine optagelser for at undgå rystelser, samt hvordan du kan gøre det.

Afsnit: Perspektiv og billede

Hvordan bliver din film påvirket af hvor du står i billedet og vinklen du filmer fra? Få et bud på dette samt hvordan du sørger for at få et godt billede af dig selv, når du præsenterer på din smartphone-video.